Інститут біології тварин ГоловнаКонтактна інформація
in English

Жирнокислотний склад молочного жиру корів

О. Й. Цісарик, Г. В. Дроник

У статті узагальнені наявні в літературі дані та результати досліджень автора про склад, кількість та властивості жирних кислот молока корів. Представлено нові дані про склад та вміст ненасичених жирних кислот різних позиційних і просторових ізомерних форм у складі молочного жиру. Охарактеризовано вплив на здоров'я людини біологічно активних жирних кислот молока. Проаналізовано сучасні уявлення про регуляцію поглинання попередників та синтез жирних кислот в секреторних клітинах молочної залози. Розглянуто підходи щодо модифікації жирнокислотного складу молочного жиру з метою підвищення його біологічної цінності.

Ключові слова: молочний жир, жирні кислоти, жирнокислотний склад, транс-ізомери, біологічний ефект, модифікація.

скачати повний текст статті в форматі PDF

Біологія тварин

Біологія тварин Том 8,
№ 1-2, 2006р

Біологія тварин Том 9,
№ 1-2, 2007р

Біологія тварин Том 10,
№ 1-2, 2008р

Правила оформлення статей

Науково-технічний бюлетень
Посилання