Жирнокислотний склад внутрішньом'язового жиру ягнят масою тіла 30 кг залежно від годівлі
Уршула Качор, Мацей Муравскі, Барбара Ліана
Метою роботи було дослідження впливу годівлі на жирнокислотний склад внутрішньом'язового жиру (musculus longissimus dorsi) ягнят польської гірської породи масою тіла 30 кг. Одній групі ягнят згодовували вволю повноцінний раціон сінного типу, іншу групу ягнят випасали на гірському пасовищі разом з вівцематками. Встановлено, що внутрішньом'язовий жир ягнят, які випасалися на полонинах і споживали молоко вівцематок містило більше жирних кислот n-3 PUFA, ніж жир ягнят, яким згодовували повнораціонний комбікорм.
скачати повний текст статті в форматі PDF
|