Дослідження перетравлюваності поживних речовин в традиційних та комерційних раціонах німецьких вівчарок
Й. Бартечко, В. Влізло , О. Ласек
Метою проведеного досліду було визначення коефіцієнту перетравності поживного вмісту повноцінних традиційних кормів (виготовленої в домашніх умовах) та комерційних кормів (сухих, стиснутих) у дорослих німецьких вівчарок. Дослідження проводилися на 8 собаках (2 групи по 4 собаки) віком приблизно 3 роки вагою 27-33 кг, виведених в Відділі поліції у Кракові. Собак групи І годували традиційним кормом, а собак групи ІІ - комерційним кормом. З проведених дослідів ми зробили висновок, що поживні компоненти традиційних та комерційних кормів перетравлювалися дуже добре. Перетравлюваність протеїну та вільного екстракту азоту у традиційному живленні собак була значно
(P<005) вищою порівняно з комерційними кормами. Одержані результати дозволили зробити висновок, що вказані корми містять високу енергетичну цінність (на суху речовину), що важливо для активної роботи поліцейських собак.
скачати повний текст статті в форматі PDF
|