Зміни у видовому складі мікробоценозу кишечнику щурів при згодовуванні біомаси дріжджів saccharomyces cerevisiae та Phaffia rhodozyma
М. В. Камінська
Представлено нові дані про позитивний вплив на мікрофлору товстої кишки щурів сухої біомаси пекарських дріжджів Saccharomyces cerevisiae та каротиносинтезуючих дріжджів Phaffia rhodozyma при додаванні до стандартного раціону у кількості 1,5 та 2 % від загальної кількості комбікорму відповідно. Показано зростання кількості кишкової палички з нормальною ферментативною активністю та зменшення кількості факультативної мікрофлори, зокрема протею, у вмісті порожнини товстої кишки щурів дослідних груп.
Ключові слова: мікрофлора, біомаса дріжджів, кишечник, щури.
скачати повний текст статті в форматі PDF
|