Інститут біології тварин ГоловнаКонтактна інформація
in English

Вплив добавок льняної олії і риб'ячого жиру до раціону білих щурів з гіперхолестеринемією на вміст ліпідів і продуктів їх окиснення в крові

О. С. Покотило, В. Г. Янович

Наведено дані про вміст ліпідів і продуктів їх окиснення в крові білих щурів при навантаженні холестеролом та про вплив добавок риб'ячого жиру і льняної олії до раціону білих щурів з гіперхолестеринемією на вміст ліпідів і продуктів перекисного окиснення ліпідів у їх крові. Встановлено підвищення вмісту загальних ліпідів і холестеролу та продуктів ПОЛ у плазмі крові білих щурів при навантаженні холестеролом та вірогідне його зменшення при додаванні до їхнього раціону риб'ячого жиру і льняної олії.

Ключові слова: білі щури, гіперхолестеринемія, кров, холестерол, продукти ПОЛ, риб'ячий жир, льняна олія

скачати повний текст статті в форматі PDF

Біологія тварин

Біологія тварин Том 8,
№ 1-2, 2006р

Біологія тварин Том 9,
№ 1-2, 2007р

Біологія тварин Том 10,
№ 1-2, 2008р

Правила оформлення статей

Науково-технічний бюлетень
Посилання