Інститут біології тварин ГоловнаКонтактна інформація
in English

Вплив сезону на активність системи антиоксидантного захисту в печінці і скелетних м'язах товстолобика

Н. П. Олексюк, В. Г. Янович

Наведено дані про вміст продуктів перекисного окиснення ліпідів (ПОЛ) ? дієнових кон'югатів, гідроперекисів і малонового діальдегіду ? та активність антиоксидантних ферментів - супероксиддисмутази, глутатіонпероксидази і каталази ? у печінці та скелетних м'язах товстолобика у різні пори року. Встановлено, що у літній період активність супероксиддисмутази та глутатіонпероксидази у досліджуваних тканинах товстолобика вища, а вміст продуктів ПОЛ ? нижчий, ніж у зимовий період.

Ключові слова: перекисне окиснення ліпідів, продукти ПОЛ, антиоксидантні ферменти, сезон, товстолобик.

скачати повний текст статті в форматі PDF

Біологія тварин

Біологія тварин Том 8,
№ 1-2, 2006р

Біологія тварин Том 9,
№ 1-2, 2007р

Біологія тварин Том 10,
№ 1-2, 2008р

Правила оформлення статей

Науково-технічний бюлетень
Посилання