Жирнокислотний склад загальних ліпідів скелетних м'язів курчат-бройлерів, за різного вмісту вітаміну е в раціоні після тривалого зберігання в замороженому стані
Р. В. Волошин, Л. І. Сологуб
Наведено дані про жирнокислотний склад загальних ліпідів грудних м'язів курчат-бройлерів, яким згодовували комбікорм з різним вмістом вітаміну Е, після 6-місячного зберігання в замороженому стані. Встановлено дозозалежний більший вміст арахідонової і стеаринової та менший вміст лінолевої та пальмітоолеїнової кислот при підвищенні рівня вітаміну Е в раціоні 6-місячного зберігання.
Ключові слова: курчата-бройлери, скелетні м'язи, вітамін Е, жирні кислоти.
скачати повний текст статті в форматі PDF
|