Інститут біології тварин ГоловнаКонтактна інформація
in English

Обмін ліпідів у рубці корів при збільшенні вмісту цукру в раціоні

І. В. Вудмаска

Наведені дані про вплив цукру, при підвищенні його рівня в раціоні корів, на вміст ліпідів, окремих їх класів і жирнокислотний склад. Підвищення частки цукру в раціоні корів веде до посилення синтезу фосфоліпідів і зниження синтезу розгалужених жирних кислот та жирних кислот з непарною кількістю вуглецевих атомів, до зниження інтенсивності ліполізу та біогідрогенізації поліненасичених жирних кислот у рубці.

Ключові слова: сухостійні корови, рубець, клітковина, цукор, ліпіди, жирні кислоти.

скачати повний текст статті в форматі PDF

Біологія тварин

Біологія тварин Том 8,
№ 1-2, 2006р

Біологія тварин Том 9,
№ 1-2, 2007р

Біологія тварин Том 10,
№ 1-2, 2008р

Правила оформлення статей

Науково-технічний бюлетень
Посилання